Ja eller nej?!

Att fatta beslut, ibland så lekande lätt, ibland så sömnlöst svårt. Stort eller litet, alla våra val har konsekvenser. De flesta gör vi helt på rutin, utan att reflektera, andra görs med noggrann betänksamhet. Å ena sida…å andra sidan…

Liselotte-Watkins-fashion-illustrations-02-600x816

Jag vill varmt rekommendera ett tillvägagångssätt som Marie Forleo kommit på om du upplever att valet växt ut ur sin proportion.

Metoden som guidar oss in till vår intuition och som är lätt att genomföra vart du än är går ut på att föreställa sig svaren och konsekvenserna och känna in vilken känsla som är kopplat till de olika svaren. Så här gör du:

1. Sitt ner och slut dina ögon.
2. Föreställ dig att du säger JA och känn känslan det skapar i kroppen. Expansion i bröstkorgen och lätthet i sinnet? Fjärilar i magen och en spännande förväntan? Eller tyngd i bröstkorgen och olust i magen, inspirationen borta och andningen tung.
3. Föreställ dig sen att du säger nej, vad blir känslan i kroppen då?

Lekande lätt och skrämmande enkelt. I love it!

Okay, ibland är kontrasterna mellan svaret inte så stora, men oftast ger det en tydlig inblick i vart magkänslan kommer trivas som allra bäst.

Marianne Williamson, en annan favorit, lägger i sin bok “A return to love” vikten vid att välja från hjärtat istället för utifrån oro och rädsla.

Att välja från hjärtat är nog den enda vägen till att skapa ett mer kärleksfullt liv, så testa det, om blott för en dag!

[shareaholic app=”share_buttons” id=”419272″]

Kram!

Comments are closed.

Post Navigation