Vinter i Sydafrika

Så blev det kallt här hemma igen och inbjudan till att besöka min vän i Sydafrika och samtidigt utforska yogan i Capetown infann sig.

Känslan är speciell när man efter flera månaders frysande kliver ut i en varm dröm. Sommaren på andra sidan jorden säger hej så hela kroppen blir mjuk och glad.

Ett av mina första möten efter att jag landat var med dessa små pingviner som trotsat kylan dem med och sökt sig till värmen. Kärlek vid första ögonkastet 💛

Efter några första dagars roadtrip med min fina vän som guide var det dags att möta den sydafrikanska yogastudion.

Här blandades mörka och vita, fattiga och rika, kraftiga och smala, utländska och lokala yogis. Det slår mig alltid när jag har förmånen att lära mig nytt på studios på andra platser i världen hur mötet via yogan vart jag än är får mig att känna mig hemma. Landar mig och förenar mig med de lokala invånarna på ett sätt som jag annars gått miste om.

Här var studion inredd med mycket kärlek och gammalt mörkt trägolv att rulla ut mattorna på. Behöver jag tillägga att rummet blev hel-fullt av mattor? Det svenska lagom fick vila och hjärterum inta klasserna.

Dagarna fortsatte med yoga och utflykter. Någon jag alltid längtar efter och dras till är grönskan, gärna massa grönt och natur med djur.

Får inte nog…

Kanske blir det en framtida yogaresa hit en dag.

Att varva att ta in intryck och resa runt i vackra Cape Town med omnejd och sedan yoga och smälta är en lyx. Liksom möjligheten till att få resa till platser som denna på våran jord.

Tänk att det ens finns en plats där surf och marknader, konserter på gatan och ljumma nätter uppe på bergstoppar är verkligt…

efter detta besök kan jag bara säga

hejdå sydafrika

&

💛 på återseende!

 

Comments are closed.

Post Navigation