Att ta sig tid att laga mat som berör med grönsaker som tagit tid på sig att växa till i vår jord, har jag märkt gör själen glad. Därför tänkte jag dela 3 nya höst-favoriter med dig som går enkelt att göra och smakar delicious även för en rookie i köket🌸
Naturligt söt aprikosmarmelad.
Blötlägg en påse aprikoser under natten el i minst 6 timmar, häll sen bort vattnet och tillsätt en skvätt honung samt lite kanel. Mixa & njut. Såå enkelt!
Till det behövs ju minst en smarrig scones utan gluten el socker…
För 6-8 st lite större scones blandade jag ihop,
4 dl bovetemjöl med 4 tsk bakpulver, lite salt, 2 dl linfrön & 2 ägg, med 4 dl soyamjölk och önskvärt många små fetaostbitar. Ut på plåt och in i ugn (180grader) i 10-12 minuter, ta ut, låt svalna och njut💛 gärna ihop med aprikosmarmeladen!
Vill du lägga till ngt mer matigt på menyn så är ju soppa på säsongens rotfrukter aldrig fel, denna en spicey pumkin soup, en riktig favorit sen mitt första besök på Bali!
den kräver lite tid och kärlek, men det är den värd….
Dela en butternut-pumpa i 2 delar, ta bort kärnorna, rosta i ugnen på 200 grader tills de blir mjuka (cirka 40 min), gröp ur innehållet.
Dela 2 gula lökar och fräs i en panna, tillsätt 1 hackad chillifrukt (ju mer kärnor du har kvar ju starkare..) ha sen i 1 burk kockos-mjölk, 1, 5 grönsaksbuljong-tärningar, pumpaköttet och vatten efter önskad konsistens. Mixa och njut!
Gott att servera med pumpakärnor och kockos-flarn till på toppen!
💛