Januari flow 💛

Idag handlade min klass om att finna flödet. Sitt eget flöde. Tempot där vi rör oss som lättast och mjukast med tillgång till vår inre styrka och stabilitet. I en månad som för många fylls av nya åtaganden, up-starter och ambitioner kan yogan vara en fin väg tillbaks in till kroppens välmående, kärnan, lusten och orken bortom idéerna.

Morgonen till ära skulle jag hålla en klass som en medelålders man vanligtvis håller. Jag hade föreställt mig hur han säkert har ganska fysiskt ansträngande klasser dit folk går för att svettas och bygga muskler, få sig en workout inna helgen…. jag visste också att min klass inte skulle uppfylla de förväntningarna, att jag behöver göra den på mitt sätt för att det ska kännas kul för mig och för att kunna förmedla ngt till de som kommer. Så det var med lite lätt ångestfulla steg jag tog mig till studion men med förtjusta steg jag lämnade den. Med glädje tog emot orden från deltagarna efter klassen som knappt ville lämna sina mattor…sa att de behövde just detta…

För visst är det lätt att följa andras tempo, anpassa sig bortom sitt välmpende, som min deltagare sa, jag kom på mig själv med att stressa hem efter jobbet….stressa…hem? Hon hade ingen tid att passa utan följde bara med tunnelbanans Stockholms-flöde. Var det hennes? Gynnande det henne att rusa hem?

Vad händer i oss när vi ger oss utrymme att sakta ner, börja lyssna inåt, tuna in till vår egen andning och börja utforskandet från den. Smaka på dagens form och utgå från den när vi bjuder in kroppen till att börja röra sig flödande tillsammans med andningen. Skapa vårt eget flöde i tillgång tillvår egen kraft.

Det tar oss bortom våra januari-idéer är ett som är säkert. Tillbaks till kroppen. För vi kan inte tänka på en kropps del och känna den på samma gång. We have to chose. Och i yogan känner vi.

För mig ger det ofta mer än jag minns. Kontakt med kraft, vilja, energi och lugn.

Yogan ger oss en medvetenhet. En överblick över mönster vi håller och skapar med eller omedvetet i vår vardag. Ger oss en möjlighet att förändra det som skaver och öppna upp för det som ger oss mer.

Våra åtaganden och ambitioner behöver inte vara fel, gör vi de dessutom i vår egen takt, på vårt eget sätt, med vårt alldeles egna januari-flöde så tror jag månaden kan bjuda på fler guldkorn än du anar 💛 No flow?

Take a moment, slow down, feel your body, the movement of your breath breathing you and follow your flow…

Comments are closed.

Post Navigation