Äger du din tid eller äger tiden dig?

autumn scene

Hösten är äntligen här!
Löven skiftar långsamt färg från sommarens gröna, mot höstens rostigt röda och gyllene toner. Svala kläder ger plats för höstens nya mode. Långa ljusa kvällarna blir mörka och spännande med levande ljus och tid för kärlek. Hemmet känns härligare än någonsin, caffe latte skummar i munnen och allt är precis sådär härligt underbart som du i smyg romantiserat om i somras, right?

Eller..

kanske är du mitt i händelsernas centrum, hela tiden. Traskar snabbt i höstens nya kängor mellan jobb, möten, dagis, middagar, events, träning och spännande kurser. Övertygar chefen om att han gjorde en riktigt bra investering i att anställa dig, du är ju trots allt perfekt och har övernaturliga krafter? Samtidigt som du övertygar vänner och familj om att du verkligen kan det där med hem-inredning och spenderar en halv livs-tid på att förverkliga det “perfekta hemmet” enligt tidningar och förväntningar.

Hösten är här nu. Springer du ifrån den eller möter du den med öppen famn?

Även om du likt mig snurrat runt i en hektisk höst-härva de senaste veckorna så är den goda nyheten att hösten fortfarande finns här, right now!

För mig har hösten bjudit på nya utmaningar. Både i arbete, privat och i största allmänhet. Jag lever ju och det känns!

Den sista tiden har varit mer intensiv än vanligt. På ett kul och spännande vis. Dagarna har fyllts med jobb jag gillar, planering och möten med spännande och kärleksfulla människor. Fine, va?!

Första halvan av denna period kände jag mig som i ett rus, high on life! Så mycket kul att göra och så himla tacksam för allt som erbjuds mig. I den andra halvan ville jag plötsligt bara överleva och få allt gjort, så att livet kunde gå tillbaks till normal igen!

Jag fick nypa mig i armen och påminna mig om att jag gillar allt jag gör. Men trots det märkte jag att humöret blivit lätt-irriterat och lusten långsamt börjat ebba. Tiden för varande och icke-görande, för reflektion och återhämtning hade visst kompromissats, åtits upp av göranden. ( ouups, I´m sorry my self! )

Detta gav mig en viktig insikt. Jag insåg att även när vi gör saker som bara är “roliga”så går det åt energi. Återhämtning och om-laddning mellan varven för att behålla kroppens balans och rytm, lust och motivation behövs även då!

Att aktivt välja att ge tid för att bara vara, se sommar bli till höst, se hundvalpen växa upp, smaka de ny-plockade rotfrukterna från trädgården och att lyssna till hur kropp och sinne har det är inte att underskatta. Oftast är det så vi behåller lusten, motivationen och kärleken till tillvaron.

Bli inte slav under tiden, låt den fyllas med med balans!

Att byta synsätt på saker och ting är något som yogan verkligen hjälpt mig med. Att inte döma situationer, val och händelser som bra eller dåliga utan utforska dem med nyfikenhet och se vad de har att erbjuda.

Så i detta fall får mycket jobb under en period ses som en bra reminder, en hälsosam påminnelse om vart jag har mina begränsningar och hur jag kan planera min tid i fortsättningen.

Att kärleksfullt planera för att behålla lust och energi bli nu höstens nya motto!

Vad utmanar dig just nu?
Kan du välja att se det som sker som en process, där för att lära dig just det du behöver lära för att nå din höst-balans?

Var snäll mot dig själv!
Njut den friska höst-luften och dansa bland löven så du minns de höstiga dagarna när hösten blir till vinter.

[shareaholic app=”share_buttons” id=”419272″]

Varma Kramar från Mig ♥

Comments are closed.

Post Navigation