A mind like Sky, är det möjligt?!

Just nu är det mycket som händer för oss alla. Kropp och sinne ska koppla om från sommar till höst-mood, rutiner vänjas in, projekt startas upp och möten planeras. Ett sinne som en klar blå himmel? Jo, jag tackar, men just nu är kanske ett rejält splittrat sinne är känns närmre verkligheten….?!

No need to worry! Det finns gott hopp om att behålla semester-mind även då kraven duggar tätt och hösten är i full gång, med bara lite träning !!

“peace, it does not mean to be in a place where there is no noise, trouble or hard work, it means to be in the midst of things and still be calm in your heart.” (unknown)

ocean-blue-graphics-free

Under det senaste året med mer tid för yoga i mitt liv har intresset för vad som händer inuti oss när vi yogar växt hos mig. Effekten kropp och sinne får efter vissa stunder på mattan är otrolig. Ett tillståndet då jag totalt gått bortom orden, tankarna, känslorna, historierna om vem jag är och bara lutar mig in i ett tillstånd av att vara ett med allt.

För att lära mig mer om detta tillstånd och hur man kan närma sig det i sin vardag så deltog jag i början av sommaren på en Workshop med en av mina största yoga-inspiratörer  Sarah Powers. Hennes främsta tips för ett frid-fullt sinne var att ta sig tid varje dag för att bara sitta. Att vända blicken inåt med mycket kärleksfullhet och tålamod för att låta tankar  komma och gå utan att fästa någon större vikt vid dem.

Att lära sig att se dem för just vad de är, tankar, varken som bra eller dåliga, ej ta dem som sanningar utan behålla dem neutrala, är en nyttig träning.

Enkelt? Nja, en utmaning för de allra flesta. Att bara sitta stilla kräver träning. Sinnet är vilt och kommer förmodligen göra det mästa för att sysselsätta dig med något “vettigare”. Sinnet behöver tämjas! Att sitta utan att reagera på de tankar, känslor och impulser vi får är en utmaning för vem som helst, men ger en otrolig effekt till resten av livet efter lite träning.

Tänk bara den alkoholist som kan motstå tanken att ta till flaskan, stoppa känslan av att hen måste dricka och motstå impulsen att hämta flaskan, låta stormen bedarra, enormt!

Stilla sittande kan hjälpa oss att se vår situation utifrån och hjälpa oss att inte handla i onödan!

Att börja i liten dos är receptet. Några minuters sittande innan yoga-passet, tillsammans med andra och en ledare som guidar dig, är min varmaste rekommendation.

Någon som skrivit fint om detta är Jack Kornfield som härligat Sofia Norén introducerat mig till.
Läs hans artikel“A Mind Like Sky” och låt dig inspireras till stillhet!

Mycket kärlek

/Caroline

Comments are closed.

Post Navigation